till fyra personer behövs
:Lax4 laxfilébitar
1 1/2 lime
1 röd chilifrukt
4 msk olja
flingsalt
Rostade rotfrukter600 g delikatesspotatis eller annan småpotatis
2 morötter
1 rödlök
1/2 dl olja
1 1/2 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
flingsalt
Basilikakräm
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
1 stor vitlöksklyfta
1/2 lime
Hacka röd chili smått och blanda ihop med olja. vänd ner laxfiléerna och strö på flingsalt.
Låt stå och dra en stund.
Dela potatisen i 2 delar och lägg snittytan nedår. Dela morötterna i mindre bitar och lägg i ugnsformen. Ringla över olja och ställ in i ugnen 250 grader ca 20 minuter.
Rör ihop yoghurt och olja. hacka basilikan och rör ner. Pressa i vitlök och lime och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop olja, sambal och vitlök. Tag ut rotfrukterna strax innan det är helt klart och häll ner i bunke. Häll ner sambaloljan och rör runt. Häll tillbaka i ugnsplåten tillsammans med rödlöken och flingsalt. ca 5-10 minuter



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar