tisdag 3 maj 2011

Biffar i grönpepparsås


Jätte saftiga biffar i krämig grönpepparsås. Grönpepparsåsen brukar jag servera med kyckling i vanliga fall, men den var kanongod även till biffar.

Till detta behövs för 4 personer

500 g köttfärs
1 tsk salt
1 msk svartpeppar
1 dl mjölk
2 msk potatismjöl
Sås2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk soja
1 msk dijonsenap
1/2 msk grönpepparkorn

Gör såhär

Rör ihop färsen med kryddor, mjölk och potatismjöl.
Forma  små minibiffar eller platta ut hela färsen till en stor biff som täcker hela stekpannan. Vänd biffarna alternativt dela den stora biffkakan i fyra bitar och vänd. Rör ihop såsen o en kastrull och häll över.
Låt biffarna puttra i såsen ca 10 minuter.
Servera med potatisklyftor eller kokt potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar