onsdag 4 maj 2011
Pepparkaksmuffins med apelsingrädde
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2-3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl rårörda lingon
Grädde
apelsin
Ugn på 175 grader.
Vispa smör och rumstempererat smör pösigt.
Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfilen.
Blanda samman det torra + lingonen och rör sedan ihop till en jämn smet. Häll i muffinsformar och grädda ca 20 minter. Tiden varierar från ugn till ugn. Men prova med en nål när dem ser torra och fina ut.
Låt svalna.
Dessa går absolut att äta som de är, annars funkar lite grädde med riven apelsin + saft till lite lyxigare fika.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar