söndag 15 maj 2011

Rödvinsmarinerad oxstek med rödvinssås

 1 oxstek 1 1/2 kg (jag använde en rödvinsmarinerad)
6 dl rödvin
6 dl oxbuljong
3 msk tomatpure
1 tsk timjan
3 morötter
3 rödlökar
persilja
salt och peppar
smör
maizena

Stek köttet runt om. Krydda. Lägg köttet i en lergryta. Dela morötter och lök i stora bitar och lägg i grytan. Häll i vin och buljong. Ställ in grytan i ugnen 150 grader i 2 timmar. Vänd köttet några gånger.
Ta upp köttet ur lergrytan och lägg i folie 20 minuter. Häll över stekskyn i en kastrull och koka upp. strö i maizena till önskad konsistens. Hacka i lite persilja och smaka av med kryddor. klicka i lite smör för att få en fin lyster på såsen.
Strö på persilja och servera steken med potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar