15 gram jäst, färsk
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl special
Det går att kalljäsa degen över natten men inte längre än så.
Grädda gärna pizzan på en pizzasten, som finns i välsorterade köksbutiker.
Stenen ska förvärmas i ugnen i minst 2 timmar för att bli riktigt het.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt
strösocker, flingsalt och olivolja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin
i ca 10 minuter tills den är elastisk.
Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till
dubbel storlek i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter
Grädda gärna pizzan på en pizzasten, som finns i välsorterade köksbutiker.
Stenen ska förvärmas i ugnen i minst 2 timmar för att bli riktigt het.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt
strösocker, flingsalt och olivolja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin
i ca 10 minuter tills den är elastisk.
Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till
dubbel storlek i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar