tisdag 3 maj 2011

Gräddig biffgryta

Lövbiff är en sann hjälte var gäller variation. Man kan använda den i all oändlighet till olika rätter. Asiatiskt med bambuskott eller rulla ihop till rullader eller göra en gryta på strimmlad lövbiff som jag gjorde idag.
Till detta använde jag


400 g lövbiff
1 gul lök
1 paprika
1 liten burk skivade champinjoner
2,5 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 tsk kinesiks soja
1 msk kalvfond

strimmla biffen och fräs på med smör eller olja. Tillsätt strimmlad lök ochfräs yterligare någon minut. Salta och peppra. strimmla paprikan och fräs på tillsammans med champinjonerna. I med soja och fond och rör runt. Häll över grädden och klicka ner creme fraiche o låt puttra. Smaka av med lite salt och peppar. och servera med pasta och parmesan eller ris.
Jag hade lite lite lite basilika i grytan. Gav ingen smak tilll såsen men smaken kom fram när man fick det i munnen. Rekomenderar 1/2 kruka ifall ni vill ha smak av basilika i. Eller så struntar ni i den, det går utmärkt utan;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar