1 bit ytterfilé ca 600 g
salt och peppar
alpnaering vitlökspeppar
http://www.alpnaering.se
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
100 g gorgonzola
1 tsk kinesisk soja
saften från köttet, ca 1 msk
salt och peppar
Ansa filéen och stek på bägge sidor i rikligt med fett. Krydda med salt, peppar och vitlökspeppar.
Lägg i en ugnsform och häll över smören från stekpannan. Ställ in med en termometer på 150 graders värme ca 40 minuter tills köttet blivit 68 grader. Lägg i aluminiumfolie och låt ligga 10 minuter.
Koka upp creme fraiche och grädde och rör i osten. Häll i soja och saften från köttet. Smaka av med salt och peppar. Ev lite av vitlökspepparkryddan.
Vill man spettsa till den ytterligare kan man stänka ner lite konjak.
Servera med potatisgratäng och stekta grönsaker.
Min sambo äter gärna potatisgratäng och då blir det superenkelt att göra i portionsform.
Själv håller jag mig ifrån kolhydrater för att magen ska må lite bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar