onsdag 4 maj 2011

Vit chokladmoussetårta

Mamma, lillebror och systerson har fyllt år och då fick jag hedersuppdraget att fixa tårtan. Jag älskar att baka och gjorde det mer än gärna!

Till en tårta behövs

Botten2 ägg
2 dl socker
200 g sötmandel
rivet skal från 1 apelsin

Vit chokladmousse2 3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 stort ägg eller 2 små
1 dl kesella

valfri dekoration. Jag använde mig av hallon till den ena och smarties till den andra (mycket barn på kalaset)

Hacka mandeln fint. Riv apelsinskalet. Vispa ihop farinsocker och ägg ljust och rör i nötter och apelsinskal.
Häll i smord och bröad springform och ställ i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska kännas torr.
Låt svalna.
Vispa grädden hårt. Detsamma med äggvitan/vitorna. rör sen ner äggvitorna i grädden försiktigt. Smällt chokladen och blanda med kesellan och ägggulan. Rör ihop allt och bred över kakan. Ställ i frys minst 4 timmar.
Tag fram och garnera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar