Men hade jag tagit upp kött, låtit det tina så kunde jag möjligt slänga iväg det. Blir ju en bakterieexplosion om jag skulle frysit in det igen..
Hade som tur va ingredienser hemma:
500 g benfritt nötkött, t ex högrev, grytbitar
3 grovhackade gula lökar
1 vitlöksklyfta, i skivor
1,5 msk paprika
2 krm stött kummin
1 msk flytande smör
2 msk tomatpuré
2 tsk mejram
0,5 krm kajennpeppar
1 lagerblad
1 köttbuljongtärning
6 dl vatten
8 medlestora potatisar, skalade, i bitar
1 grön paprika, i tärningar
1 röd paprika, i tärningar
3 krm salt
1 krm svartpepparSkär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök,
paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta.
Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna
och så mycket buljong att den nästan täcker
köttet.
Koka under lock på svag värme tills köttet är
mört, ca 1 timme. Lägg i potatis och paprika och
koka tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter.
Smaka av med salt, peppar och ev mera kryddor.
Grytan blir supergod att göra en dag före!!
Var väl tur i oturen att jag fått upp fel kött! Blev onsdagens middag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar