onsdag 4 maj 2011

Brownies med chokladkross och hasselnötter

(dubbel sats till en långpanna)

Ingredienser
125 g smör
½ dl mjölk
2 ägg
3 msk kakao
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
100 g choklad i bitar
1 dl hackade hasselnötter

 

Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggsmeten.

Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.

Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar