onsdag 4 maj 2011

Lax och skaldhurspaj

Pajdeg: 3 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör
Ca 0,75 dl vatten

Fyllning:100 g räkor
100 g kräftstjärtar
2 ägg
2 dl crème fraiche
½ dl grädde
3 msk finklippt dill
½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 rödlök
75 g röd rom
(1 tsk curry)
2 dl ost

Ganering:
Rödlök
Gravad lax
Räkor
Kräftor
Coctailtomat
Dill


Knåda ihop pajdegen och ställ i kylen 30 minuter.
Gör undertiden fyllningen till pajen:
Häll av all lake ifrån räkorna och kräftorna. Hacka rödlöken.
Rör ner allt i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar, eventuellt curry.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
Häll i fyllningen och strö på osten.
Gratinera i ugnen på 175 graders värme ca 30 minuter, eller tills pajen blivit fast och fått lite färg.
( Pajen kommer inte att vara helt fast, utan blir bättre ifall den får stå och dra till sig några timmar innan servering).
Ganera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar