tisdag 3 maj 2011

Bacontoppad kycklinggratäng med gudomlig sås

Blev bjuden på denna hemma hos  min mor när vi var där på annandagen. Julmat är alltid uppskattat men efter all julmat på julafton var det supergott med något annat än jansson och köttbullar.
Denna rätt ska jag absolut göra hemma. Fick med receptet och tänkte dela med mig av det till er :)

4-5 personer
Ugn 175 grader

6 kycklingfileer
salt och peppar

Sås
4 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja

Garnering
200 g bacontärningar
1 liten knippe hackad persilija
1 dl riven mozarellaost
soltorkade tomater 1 påse (brukar ligga vid frukt och grönsakerna på ICA.

Stek kycklingen rutn om tills den fått fin färg. Salta och peppra.
Lägg i en ugnsform.
Koka upp såsen och slå över kycklingen. Toppa med garneringen och strö på osten. In i ugnen ca 20 minuter, tills gratängen fått en fin gyllnbrun färg.
Servera med ris och en god sallad.
Fungerar utmärkt som LCHF, mer sallad till istället för riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar