tisdag 3 maj 2011

Grillad kyckling med fulkonsris och bearnaisesås

Bearnaisesås: 6 personer6 st ägg
500 g smör
1 kvist dragon eller dragon i vinäger ( finns på burk
8 st vitpepparkorn
4 st schalottenlökar1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten


Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Grilla kycklingen som "vanligt" och koka riset enligt anvisning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar