måndag 2 maj 2011

ApelsinLax med krämig färskpasta

Med lite fantasi och med mina favoritsmaker blev resultatet lyckat. Färskpastan är ihopblandad med fetaost, creme fraiche, broccoli, vitlök och lite kryddor! Supergott plus att det går väldigt fort.

4 laxfiléer
2 paket färsk pasta (800 g)
8 broccoliträd - små frysta
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
1 burk creme fraiche (2 dl)
salt (till lax och pasta)
Peppar (till lax och pasta)
Örtmix (till lax och pasta)
1 apelsin
Dill

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Stek laxen tills den fått en fin yta. salta, peppra och strö över lite dill. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Riv av apelsinskalet grovt och strö över laxen.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Koka under tiden upp vatten till färskpastan och salta.
Koka även upp broccolin och hacka sedan ner den i mindre delar.
Häll av vattnet och tillsätt fetaosttärningar och creme fraichen tillsammans med kryddor och broccoli.
Precis innan servering pressas 2 vitlöksklyftor ner i pastan.

Serveras med färsk dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar