måndag 2 maj 2011

Tandorilax


Till 2 personer behöver du

2 laxfilébitar
1 dl turkisk yoghurt
2 msk tandorikrydda
4-8 potatisar beroende på storlek
2 msk olja
1/2 tsk salt
sockerärtor
paprika
morötter

Rör ihop yoghurt och krydda. bred ut lite i botten i en ugnsform. Dela laxen på längden i två delar och lägg i formen. Bred över resten av yoghurten.

Tvätta potatisen och klyfta upp. Lägg på bakplåtspapper och häll på oljan. Strö på salt och ställ in i ugnen 225 grader. efter ca tion minuter ställs laxen in. Och med 5-10 minuter kvar lägger du in paprikastavar.
Koka upp morötter tills de är mjuka. Lägg i färska sockerärtor 1 minut.

Rör ihop 1 dl yoghurt med 1/2 tsk vitlökspulver och 1 tsk tandorikrydda och servera till maten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar