tisdag 3 maj 2011

Kyckling med Whiskysås

4 kycklingfileer
smör
salt och peppar

Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Stek färdigt i ugnen på 125 graders värme tills den är minst 70 grader.

Whiskysås2 st scharlottenlökar
2 tsk smör
2 grädde
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
5 cl whisky
1 krm svartpeppar
1 msk brun farin
2 msk soja
1 msk grönpeppar
1 tsk maizena
1 msk smör

Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Häll över 1 msk grädde när löken nästan är torr.
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja.
Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Koka samman i 5 min.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk.
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Denna rätt går att servera med vad som hellst..potatis, ris, pasta, sallad...
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar