måndag 2 maj 2011

Tobleroneparafait

150 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde



Hacka tobleronen och smält den över ett vattenbad. Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet. Rör ner ungefär en tredjedel av smeten i den smält chokladen (lite i taget),
 rör till en slät massa. Vänd därefter ner chokladblandningen i resten av ägg- och gräddvispet.
Till sist blandas den hackade blockchokladen ned i smeten.
Häll blandningen i en 1-liters plastfolieklädd form eller i portionsformar. Frys i minst 4 timmar.
Skär i bitar och dekorera med frukt eller bär.
en klick vaniljvisp eller grädde och rippla över chokladsås eller nougatsås (finns att köpa på flaska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar